WORKI DO CHLEBA

Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

Lniane worki do chleba to doskonała alternatywa dla tradycyjnego chlebaka. Są idealnie miękkie i zatrzymują smak i zapach chleba na dłużej. Dzięki naturalnemu materiałowi, jakim jest len, pieczywo jest zabezpieczone przed bakteriami i grzybami. Len jest doskonałym materiałem do przechowywania pieczywa, używanym od wieków. Zapobiega również wysychaniu, co pozwoli cieszyć się świeżym chlebem jakby prosto wyjętym z piekarnika, nawet po kilku dniach. Worki prezentują się niezwykle elegancko, nie będziemy chcieli ich chować w szafkach, a wręcz przeciwnie staną się ozdoba naszego blatu w kuchni. Lniane worki na chleb są tak praktyczne i wygodne, że bez obawa możesz zabrać go ze sobą na poranne zakupy do piekarni. Nasz len przygotowywany jest specjalnie na nasze zamówienie i produkowany jest w Polsce. Dodatkowo, jako pierwsi i jedyni mamy na niego certyfikat PZH Przyjazne dla Człowieka! Zaufaj sprawdzonym rozwiązaniem i zorganizuj swoją kuchnię.

Worki na chleb – pomysł na przechowywanie pieczywa

Chrupiące, pachnące, pieczywo to nieodzowny atrybut kuchni – dlatego też warto zadbać o właściwy sposób jego przechowywania. W naszej ofercie znajdziesz lniane worki do chleba, dzięki którym bochenki na długo zachowują swoje walory smakowe. Wybierz worki na pieczywo także, jeżeli cenisz sobie produkty eko i stylowe dodatki do wystroju kuchni. Nasze ekologiczne worki do chleba to znakomita alternatywa dla tradycyjny chlebaków!

Worki na chleb – poznaj ich zalety!

Idealny bochenek to taki, który ma chrupką, delikatnie zarumienioną skórkę i miękkie wnętrze. Takie też jest pieczywo, które właśnie zostało wyjęte z pieca. Jednak aby jak najdłużej cieszyć się smakiem i aromatem tego wypieku, należy przechowywać go w odpowiedni sposób – warto wtedy zrezygnować z używania chlebaków i postawić na ekologiczne worki do chleba.

Każdy nasz worek na chleb, który został wykonany z lnu:

  • to produkt, w który bez obaw możesz zapakować żywność – tkanina, z której wykonujemy worki na pieczywo, doskonale zabezpiecza bochenek przed kontaktem z bakteriami oraz przed grzybami
  • zapewnia idealne warunki do przechowywania wypieków – lniane worki do chleba – w odróżnieniu od metalowych, plastikowych, a nawet drewnianych chlebaków – przepuszczają powietrze. Bochenek, który ma dostęp do tlenu, nie wysycha, przez na długi czas pozostaje przyjemnie chrupiący. Len absorbuje też wilgoć – sprawia to, że skórka chleba nie staje się miękka
  • można łatwo utrzymać w czystości – worki na chleb można prać ręcznie lub w pralce – w wodzie o temperaturze 40° C. Nie zaleca się jednak używania detergentów. Mogłyby one nie tylko zmienić sam pieczywa, ale także sprawić, że bochenek stałby się niezdatny do spożycia
  • to nawiązanie do starej, dobrej tradycji – lniane worki do chleba były wykorzystywane do przechowywania pieczywa już wieki temu. Nawet w tak odległych czasach wiedziano, że len pozwolą zachować smak i świeżość wypieków.

Worki na pieczywo z lnu – praktyczny gadżet i ozdoba kuchni

Ekologiczne worki do chleba sprawdzają się nie tylko do przechowywania pieczywa. Można w nich umieścić także bułki, drożdżówki, ciasteczka, a nawet świąteczne pierniczki.

Ponadto worek na chleb może być dekoracyjnym detalem. Podkreśli on wystrój każdej kuchni, a szczególnie wnętrza urządzonego z rustykalnym stylu. Nasze worki na chleb powstają z naturalnego lnu, ale mają także ozdobne aplikacje. Uroku dodają im delikatne koronki w odcieniu ecru umieszczone tuż przy sznurkach.

W naszej ofercie znajdziesz też lniane chlebaki z wiklinowym koszykiem. Wiklina, tak samo jak len, świetnie przepuszcza powietrze, co pozwala pieczywu na długo zachować wyjątkowy smak. Oprócz tego proponujemy worki na warzywa – możesz kupić je osobno lub w zestawie z tymi, które są przeznaczone do przechowywania bochenków chleba.

Niezależnie od tego, czy postawisz na worek z ozdobnym, koronkowym wykończeniem, podłużny, czy standardowym, możesz być pewien, że Twoje pieczywo nawet przez kilka dni będzie smakowało tak, jak zaraz po wyjęciu z pieca. Len na nasze chlebaki jest tworzony na zamówienie, dzięki temu nie kurczy się i jest odpowiednio zmiękczony. Stworzony przez polskiego producenta ma certyfikat PZH i wykazuje właściwości antybakteryjne i antyseptyczne. Dlatego zrezygnuj z chlebaka i postawa na naturalne, ekologiczne gadżety do przechowywania chleba!

Przewiń do góry